(ВІДЕО) У «Шегинях» прикордонники викрили двох хабародавців

НАЗАД
01 червня 2024 11:35

Упродовж доби в пункті пропуску «Шегині» зафіксовано дві спроби підкупу прикордонників.

В одному випадку уродженець Львівщини повідомив, що супроводжує через кордон свого батька, який має ІІ групу інвалідності. Однак українець не зміг пред’явити усі необхідні документи. Як з'ясували прикордонники, 32-річний чоловік мав намір видати свого дядька за рідного батька, адже прізвище у них однакове. Коли ж зрозумів, що заплутані родинні зв'язки прикордонники розплутали – спробував підкупити охоронців кордону, запропонувавши 200 доларів хабаря.

В іншому випадку 100 євро неправомірної вигоди за безперешкодний перетин кордону пропонувала прикордоннику уродженка Вінниччини. На 43-річну жінку спрацювала одна з відомчих баз даних. До того ж громадянка не надала необхідних документів для перетину державного кордону України.

Державна прикордонна служба України має нульову толерантність до корупції. За фактами підкупу службових осіб – співробітники ВВВБ Держприкордонслужби поінформували представників Нацполіції.

Відповідальність за ці правопорушення, передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси